تاریخ : پنجشنبه 24 خرداد 1397

نمایش اثر هنری دانشجوی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در رویداد هنری fashion & the feast موزه هنری متروپولیتن نیویورک

موزه " متروپولیتن " (Metropolitan Museum)، از بزرگ‌ترین و مشهورترین موزه‌ های جهان است. این موزه نیویورک حاوی مجموعه بزرگ و نادری از تاریخ اسلام و ایران باستان است و سالیانه حدود 4 میلیون بازدید کننده دارد.
مسئولان موزه متروپولیتن نیویورک اخیرا با توجه به تغییر رویکرد سیاسی و براى مقابله با روند رو به افزايش پديده اسلام‌هراسی در آمريكا سعی می کنند ضمن معرفى هنرهاى اسلامى و باستانی به بازدیدکنندگان خود، پلى میان فرهنگ‌ها بسازند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در همین چارچوب اثر هنری ریتون فلزی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته هنراسلامی در گرایش فلز در رویداد هنری معتبر fashion & the feast این موزه در تاریخ سوم آوریل 2018 به نمایش گذاشته شد. به گفته آقای مجید عابدی صاحب اثر هنری ساخته شده، ریتون از جنس مس با روکشی از نقره، نسخه‌برداری از تکوک (ریتون)، کله قوچ عتیقه که متعلق به قرن 8 میلادی و نقاشی دیواره سوگدیان می‌باشد.
ساغر یا جامی که در فارسی به کار می رود در اصطلاح علم باستان شناسی با عنوان ریتون (Rhyton ) مطرح است که ایرانیان در دوران باستان با شکلی خاص و مهارتی تمام آن را می ساختند. ظروفی که انتهای آنها به شکل سر حیواناتی مانند شیر‍‍ ببر، گوزن، آهو، اسب، گاونر، بز وحشی و… با اندازه های متفاوت بوده است.

• در پنجشنبه 24 خرداد 1397