تاریخ : يکشنبه 13 بهمن 1392
کد 1058

دکتر محمد علی کی‌نژاد: ویژگی اصلی مرحوم دکتر حبیبی ولایتمداری بود

دکتر محمد علی کی‌نژاد: ویژگی اصلی مرحوم دکتر حبیبی ولایتمداری بود

دکتر محمد علی کی‌نژاد همزمان با اولین سالگرد درگذشت دکتر حسن حبیبی در گفتگویی به بیان زوایای  مختلف از شخصیت و اندیشه های وی پرداخت وآن مرحوم را نمونه ای کامل از دولتمردان با تقوا و ورع در عرصه سیاست دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز وی افزود: این تقوا و ورع با سخت‌کوشی وپرکاری گره خورده بود و این نکته ای است که باید مورد توجه همه ما باشد.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز ادامه داد:  آشنایی بنده با دکتر حبیبی به سال 1350 بازمی¬گردد که برای ادامه تحصیل عازم کشور فرانسه شدم . در آن زمان  بسیاری از افراد فعال بر علیه رژیم شاه درشهر پاریس بودند و بنده نیزکه از دوره دانشجویی در دانشگاه تبریز وارد فعالیت سیاسی شده بودم  با احتیاط به افراد سیاسی نزدیک می شدم .
عضو ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: با علاقه‌ای که نسبت به مبارزه با رژیم شاه در خود احساس می‌کردم، به جلسات مختلف سری می¬زدم که در یکی از این جلسات برای اولین بار با مرحوم دکتر حبیبی آشنا شدم. آن مرحوم در آن زمان در پاریس ساکن نبودند و فقط برای شرکت درجلسات مبارزاتی به آنجا می¬آمدند.
وی افزود: در 5 سالی که من در فرانسه ساکن بودم، مرحوم دکتر حبیبی را در جلسات زیادی ملاقات کردم.
دکتر کی‌نژاد ادامه داد: بنده حدود 7 ماه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشتم و  مرحوم دکتر حسن حبیبی به همراه حضرت امام خمینی«ره» در روز 12 بهمن به کشور بازگشتند و اولین دیدارم با دکتر حبیبی در ایران ، در ساختمان کنونی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که آن زمان ایشان به عنوان وزیر فرهنگ و آموزش عالی در آنجا مستقر بودند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:  در آن جلسه به عنوان یک عضو هیئت علمی دانشگاه سوالاتی در باره وضع فرهنگ و هنر در کشور از ایشان پرسیدم و از پاسخ‌های دکتر حبیبی متوجه شدم که علی‌رغم چندین سال دوری از وطن، ایشان اطلاعات بسیار گسترده و تازه‌ای از اوضاع کشور دارند و این ارتباط در دوره همکاری ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر شد.
وی افزود: ویژگی اصلی مرحوم دکتر حبیبی ولایتمداری بود و بنده به عنوان دانشجویی که 22سال سن داشتم، می دیدم ایشان از امام خمینی«ره» به گونه¬ای یاد می¬کند که گویی در وجود امام «ره» ذوب شده است و این ارادت ایشان به رهبر کبیر انقلاب برای بنده همیشه الگو بود.
دکتر محمد علی کی‌نژاد ادامه داد: بعد از ارتحال حضرت امام خمینی «ره» هم این رویه ادامه یافت و مرحوم دکتر حبیبی در تبعیت از خلف صالح امام ، یعنی رهبر معظم انقلاب« مدظله العالی» به خود ذره‌ای تردید راه ندادند و به اوامر معظم له به عنوان واجب شرعی نگاه می‌کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به انضباط کاری دکتر حبیبی گفت: در دورانی که بنده بعنوان دبیردر شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت داشتم،  ایشان در اکثر جلسات حضور داشتند و در صورتی که به علتی نمی‌توانستند در جلسه ای حاضر شوند با ذکر دلیل ، عدم حضور خود را به صورت کتبی اطلاع می‌دادند.
وی افزود: در آخرین دیدار اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با رهبر معظم انقلاب« مدظله العالی»، مرحوم دکتر حبیبی با کسالتی که داشتند، جزء اولین افرادی بودند که در محل حاضر شدند و تا آخر جلسه با وجود آنکه ناراحتی جسمی داشتند، حضور یافتند.
دکتر محمد علی کی‌نژاد ادامه داد: مرحوم دکتر حبیبی مدیری هوشمند بود و در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به درک نیاز آینده کشور به کادرسازی پرداخت و اشخاصی که توسط ایشان تربیت شدند ، امروز در برخی مناصب سیاسی و فرهنگی مشاهده می‌کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در آن سال‌ها، مرحوم دکتر حبیبی روزانه 17 ساعت کار می‌کردند و در سال‌های اواخر عمر شریف شان هم با وجود بیماری همچنان کار و فعالیت را تعطیل نکرده‌بودند.
وی در پایان ضمن گرامیداشت یاد وخاطره آن مرحوم افزود: دکتر حبیبی در کنار مناصب عالی اجرایی که بر عهده داشتند، هیچ‌گاه فرهنگ و علم را فراموش نکردند و اشتغالات سیاسی نتوانست از کیفیت  فعالیت‌های فرهنگی ایشان بکاهد.