اکران و نقد و بررسی «شیار ۱۴۳» در دانشگاه هنر اسلامی تبریز
چهارم آذر ماه در دانشگاه هنر اسلامی تبریز فیلمی اکران شد که توسط مقام معظم رهبری تحسین شده و در سی و دومین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه مردم، بهترین بازیگر زن و جایزه ویژه هیئت داوران بهترین کارگردانی را از آن خود کرده است .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، مراسم اکران ویژه فیلم سینمایی «شیار 143» با حضور نرگس آبیار کارگردان و محمدحسین قاسمی تهیه کننده به میزبانی حوزه فرهنگی و کانون فیلم و عکس دانشگاه هنر اسلامی تبریز اکران شد.
براساس این گزارش، کارگردان و تهیه کننده «شیار 143» ضمن بازدید از آثار خانه و دانشکده معماری و شهرسازی این دانشگاه در جلسه پرسش و پاسخ در تالار بعثت دانشگاه هنر اسلامی حضور یافتند.
نرگس آبیار درپاسخ به اولین سوال در خصوص دلیل ساخت فیلم درباره مادران شهدا گفت: من در طول زندگیم با این قشر بسیار مواجه بودم و حتی رمانهای فراوانی در مورد خانوادههای شهدا و دفاع مقدس نوشتهام و معتقدم زنان با اینکه نقش مهمی در هشت سال دفاع مقدس داشتند، اما تاکنون در سینمای ایران به اینگونه مورد توجه قرار نگرفته بودند.
وی در خصوص میزان استقبال مردم از دومین فیلمش اظهارداشت: «شیار 143» در جشنوارههای فجر و مقاومت به عنوان بهترین فیلم از نگاه تماشاگران انتخاب شد و در واقع تماشاگران خاص که مخاطب جشنوارهها هستند با این فیلم ارتباط برقرار کردند و اکنون در زمان اکران فیلم هم شاهد هستیم که طیفهای مختلف مردم به دیدن این فیلم میروند و میتوان گفت «شیار 143» توانسته هم نظر مخاطب عام را به خود جلب کند و هم نظر مخاطب خاص را. آبیار در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با نوع موسیقی بکار رفته در فیلم، تصریح کرد: تمام تلاشم را در «شیار 143» انجام دادم تا هیچ کاری برای اینکه فیلم به سمت ملودرام برود انجام ندهم به همین دلیل عنصر موسیقی را در فیلم کم استفاده کردم و یک موسیقی از جنس فضای فیلم شنیده میشود. وی افزود: موسیقی پایانی هم بسیار نزدیک به جنس بافت فیلم است و برگرفته از لالایی است که یک مادر بمی پس از زلزله ویران کننده این شهر برای 4 فرزند از دست رفتهاش میخواند و در واقع در موسیقی سعی کردیم حس فولکلوریک داستان تقویت شود. کارگردان «شیار 143» همچنین در خصوص دلیل استفاده از جواد عزتی در نقش سرباز فیلم، بیان داشت: به این دلیل از جواد عزتی استفاده کردیم که پیشبینی مخاطب را بهم می زند و اصلاً دلیل حضور سرباز در فیلم این است که مخاطب دائماً در ذهنش سوال میکند که این فرد چه نسبتی با یونس دارد و در نهایت متوجه میشود یونس به دست او در «شیار 143» پیدا میشود.
محمدحسین قاسمی تهیه کننده «شیار 143» در خصوص دلیل ساخت این فیلم گفت: چیزی که برای من مهم است و بعدها میتوانم به صراحت در موردش صحبت کنم این است که کاری را انجام دادیم که دغدغه ما بود . وی ادامه داد: من وابوذر پورمحمدی «شیار 143» را بدون هیچگونه کمک ارگان های دولتی و با بودجه شخصی خودمان ساختیم و خوشحالیم که امروز طیفهای مختلف با فیلم ارتباط برقرار میکنند و این توفیق را داشتیم که وقتی فیلم را با مادران شهید دیدیم همه آنها انگار قصه واقعی خودشان را روی پرده دیده بودند که این موضوع باعث افتخار ما است که اثری ساختیم که به دل مادران شهید نشسته است. قاسمی خاطرنشان کرد: «شیار 143» پس از مشاهده در جشنواره فجر سال گذشته تا به امروز در داخل و خارج از کشور بسیار مورد توجه قرار گرفته به طوری که در 8 جشنواره خارجی شرکت کرده و نکته عجیب،بازخوردهایی بود که ما از این فیلم در بین مخاطبان خارجی گرفتیم که این بازخوردها به ما انرژی دوباره میدهد که بتوانیم دوباره درباره دغدغههایمان فیلم بسازیم. تهیه کننده «شیار 143» تاکید کرد: موضوع مادران شهید یکی از موضوعات کمتر کار شده در سینمای ایران است که دغدغه ما بود و تنها قولی که برای ادامه مسیر فیلمسازی خودم میتوانم بدهم این است که باز هم براساس دغدغههایمان و آنچه فکر میکنیم جامعه به گفتنش نیاز دارد، فیلم میسازیم.
در پایان این مراسم با اهداء لوح از این زوج هنرمند تقدیر شد.