تاریخ : پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394
کد 1166

آیت الله مجتهد شبستری: تهذیب و تزکیه حلقه مفقوده دانشگاه‌ها است

آیت الله مجتهد شبستری: تهذیب و تزکیه حلقه مفقوده دانشگاه‌ها است

امام جمعه تبریز : در دانشگاه های کشور نباید حتی یک شخص ناآشنا به قرآن و اعتقادات دینی داشته باشیم.

هیات رئیسه و اعضای هیات علمی دانشگاه های هنر اسلامی تبریز و صنعتی سهند به مناسبت سالگرد شهادت استاد مطهری و گرامیداشت مقام استاد با حضرت آیت الله مجتهد شبستری دیدار کردند

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، آیت الله مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی عصر امروز در دیدار جمعی از مسؤولان و اساتید دانشگاه های هنر اسلامی تبریز و صنعتی سهند ، با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری، تهذیب و تزکیه را حلقه مفقوده دانشگاه‌ها دانست .

 

 وی با بیان این‌که عصمت متشکل از دو جزء علم و ایمان است و کسی که از علم و ایمان کافی بهره مند باشد به مقام عصمت نائل خواهد شد، گفت: امام جواد(ع) در مجلس مأمون، در حکم مسأله سرقت، با اشاره به آیه «ان المساجد لله» حکم به قطع چهار انگشت سارق دادند، که مورد پسند مأمون قرار گرفت.

 

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با اشاره به فضل و علم مولای متقیان نیز خاطرنشان کرد: به اذعان ادیان و مذاهب مختلف حضرت علی(ع) اعلم الناس بود و اعتقاد بر این بوده که ایشان ریشه تمام علوم هستند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش تعداد دانشگاه ها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مقایسه با دوران پهلوی اظهار داشت: در زمان پهلوی دانشگاه مختص به طبقه اشراف بود، اما امروز شرایط فرق کرده، حتی دانشگاه های کشور در ارایه کیفی علوم مختلف پیشرفت های چشم‌گیری داشته اند که قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست.

 

عضو خبرگان رهبری با تأکید بر این‌که پیوند میان صنعت و دانشگاه، موجب علمی شدن تولید داخل و در نتیجه ارتقای بهره‌وری، کیفیت و کمیت کالای ایرانی می شود .

 

امام جمعه تبریز با اظهار تاسف از انقطاع برخی دانشگاه ها از صنعت تصریح کرد: دانشگاه ها لازم است از مرحله تئوری و متون و فرضیات گذر کنند و در ارتباط با صنعت وارد عمل شوند تا علوم مختلف دانشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.

 

وی با بیان این‌که دانشگاهیان باید متمسک به سیره معصومان شوند، خاطرنشان کرد: حلقه مفقوده دانشگاه ها تهذیب و تزکیه است، وجود برنامه های فرهنگی هر چند عالی ولی کافی نیست.

 

وی افزوذ: در جامعه اسلامی باید همه نمازگزار و اهل قرآن باشند. لازم است دانشجویان با مسائل دینی آشنا باشند ودر دانشگاه ها حتی نباید یک شخص ناآشنا به قرآن و اعتقادات دینی داشته باشیم.

 

عضو خبرگان رهبری فعالیت فرقه‌های ضاله از جمله بهائیت در دانشگاه ها را زنگ خطر دانست و توجه متولیان دانشگاهی به این مطلب را ضروری دانست و ادامه داد: نباید تکوین و تشریع از هم منقطع باشد، متأسفانه گاه علوم دانشگاهی منقطع از خالق است.

 

وی ادامه داد: لازم است اساتید معارف دانشگاه ها بیشتر باشد ودیگر اساتید هم باید خلأ دینی دانشجویان را پر کنند، محیط دانشگاه ها در عدم گرایش دانشجویان به دین باید آسیب شناسی شود.

 

رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع)  افزود: باید بین جنبه های مثبت و منفی تمدن تفکیک شود، وجود تکنولوژی و پیشرفت علمی از جنبه های مثبت تمدن غرب و دوری از اخلاق و تدین از جنبه های منفی تمدن غرب است، برخی اساتید در دانشگاه ها سم پاشی می کنند، بارها گفته ایم که گزینش اساتید وظیفه خطیری است که وزارت علوم بایداهتمام لازم را داشته باشد.

 

امام جمعه تبریز با اشاره به این‌که در علم و ایمان باید تمامی اساتید از شهید مطهری درس بگیرند گفت: ویژگی شهید مطهری در تخصص و تعهدش بود، چنانچه در شرایطی که دانشگاه ها به سمت مارکسیسم گرایش پیدا می کرد، آن عالم مجاهد در دانشگاه تحولی حاصل کرد و در مقابل این نفوذ ایستاد.

 

پیش از سخنان آیت الله مجتهد شبستری دکتر عباس عباس زاده مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز و دکتر رسول آذری خسروشاهی سرپرست دانشگاه صنعتی سهند طی سخنانی با تبیین یاد و آثار شهید مرتضی مطهری ، مقام استاد را گرامی داشته و با ارئه راهکارهای فرهنگی جهت مقابله با هجمه دشمن به بیان گزارشی اجمالی از دانشگاه خود پرداختند.

 

در انتها با اهدای لوح تقدیر از اساتید دو دانشگاه تجلیل گردید .