وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: دانشگاه هنر اسلامی تبریز می تواند به کانون آموزش هنر اسلامی و ارتباط هنرمندان مسلمان جهان تبدیل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جای تأسف است که اطلاعات جامعه هنری و هنرمندان مسلمان از هنرهای غربی بیشتر از هنرهای اسلامی است و ما هنوز هنر هنرمندان خود را نه به درستی شناخته و نه به جهان اسلام و سایر کشورها معرفی کرده ایم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز ، علی جنتی در آیین افتتاح دومین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی و صنایع دستی در تبریز با تاکید برخلاقیت و نوآوری در ذات هنر افزود: پروردگار خلاق علیم است و خلاقیت ریشه در ذات الهی دارد و شعاعی از این ذات مقدس در وجود هنرمند تجلی می یابد.
جنتی ادامه داد: هنر و خلاقیت، آفریده خدا و همزاد انسان است، انسان همواره با هنر در کنار زیبایی ها سیر می کند و با کاوش در دنیای شگفتی ها، مسائل جدیدی کشف میکند. هنر، انسان جستجوگر را به درون خویش ارجاع می دهد و اگر انسان در این مسیر خویشتن خود را بشناسد و رسالت خود را از معنای زندگی دریابد، آغاز نوآوری خواهد بود که میتواند جهان را دگرگون سازد؛ چراکه هنر زمانی ارزشمند است که درمسیر نیک بختی و سعادت قرار گیرد.
جنتی با اشاره به نقش مهم تبریز در شکل گیری هنر اسلامی و مکاتب هنری گفت : ایران از دیرباز سرای هنر بوده و هنرمندان بی شماری را در بطن خود پرورش داده است، در این میان سهم آذربایجان و به ویژه تبریز از این سفره گسترده، بسیار زیاد است؛ تبریز در شکل گیری هنرهای اسلامی و مکاتب مهم هنری نقشی بارز و چشمگیر داشته که هنز هم این نقش پایدار است.
وی افزود: برخی از هنرها در این خطه آغازگر سبک هنرهای اسلامی و ایرانی بوده اند که میتوان در این خصوص به هنرهایی نظیر سفال گری، نگارگری، قالی بافی، خوشنویسی اشاره کرد، از سویی نیز بسیاری از هنرها تکامل و به ثمر رسیدن خود را مدیون این دیار بوده و هستند.
جنتی با اشاره به خط نستعلیق که حاصل ایده خوشنویس خوشفکر و خوش دست تبریز، میرعلی تبریزی بوده و مرهون بودن زیبایی و چشم نوازی نگارگری به هنرمندان آذربایجان و تبریز افزود: آثار شکوهمندی چون شاهنامه شاه طهماسب و آثار استاد کمال الدین بهزاد و رضا عباسی در همین دوران ظهور کردند و بسیاری از هنرهای دیگر نیز همجوار و تحت تأثیر نگارگری شکل گرفتند و به حق پایتخت نگارگری شایسته تبریز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یقیین میدانم که تبریز با این پیشینه تاریخی در هنرهای اسلامی و ایرانی، جایزه بین المللی نوآوری درخلاقیت هنرهای اسلامی را به جریانی پویا و شکوفا تبدیل خواهد کرد؛ چراکه آذربایجان همواره درتضارب اندیشه ها شاهد شکل گیری مکاتب هنرهای زیبا و اسلیمی شده است.
وی ادامه داد: این جشنواره حاصل همدلی و همزبانی هنرمندان مسلمان جهان اسلام است.
جنتی با بیان اینکه شهر تبریز و فعالیتهای بی نظیر هنرمندانش این شهر را برای میزبانی برنامه های بین المللی مستعد کرده است، گفت: دانشگاه هنر اسلامی می تواند به کانون آموزش هنر اسلامی و ارتباط هنرمندان مسلمان جهان تبدیل شود. فعالیت گسترده اساتید، دانشجویان و هنرپژوهان این دانشگاه، زمینه را برای این امر محقق کرده اند.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد براین باور است که تبریز می تواند دراین حوزه بسیار تأثیرگذار باشد، تاکید کرد: باتوجه به دایر شدن نمایشگاه فروش آثار هنری در جنب این جشنواره، تبریز می تواند به عنوان قطب اقتصاد هنر در جهان اسلام عمل کرده و به فروش آثار هنری و انتقال مفاهیم مکاتب هنری از این طریق اقدام کند.