دبير كل کمیسیون ملی يونسكو در ايران :راه حل تمام بحران های جهانی، گشوده شدن پنجره های فرهنگ و هنر است
محمدرضا سعیدآبادی در آیین اختتامیه بخش همایش دومین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی گفت: تنوع، لازمه زیبایی جهان است و همگان باید به این مهم واقف باشند که توسعه نمی تواند با یک نگرش واحد صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، سعیدآبادی با تقسیم میراث فرهنگی کشورها به چهار دسته طبیعی، مکتوب، مشاهیر و میراث فرهنگی ناملموس گفت: در حال حاضر در برخی کشورهای جهان با روندی مواجه هستیم که می خواهند توسعه واحد فرهنگی را در تمامی کشورهای جهان به کار گیرند که این سیاست و اقدام نامناسب می تواند در آینده نه چندان دور، فرهنگ بومی کشورها را نابود کند.
وی توسعه فرهنگ و میراث فرهنگی کشورها را نیازمند خلاقیت و نوآوری دانست و ادامه داد: اگر یک قسمت از میراث فرهنگی طبیعی مثل بازار تبریز، دچار صدمه شود، این موضوع قابل مشاهده و جبران است، اما میراث فرهنگی ناملموس از قبیل آداب و سنن، صنایع دستی و انواع هنرهای فاخر، همان طور که از نامش پیداست، "ناملموس" بوده و در صورت عدم تکرار و یادآوری، هر روز کمرنگ و کمرنگ تر خواهد شد.
سعید آبادی سطح برگزاری دومین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی را عالی ارزیابی کرد و ادامه داد: در جهانی که خشونت، جهل و بحران هر روز در آن جریان دارد، کشورها، نمی توانند تنها از پنجره سیاست با هم در ارتباط باشند؛ راه حل تمام بحران های جهانی، گشوده شدن پنجره های فرهنگ و هنر است.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: تا کنون 10 مورد از میراث فرهنگی ناملموس و 30 شخصیت برجسته و شاعر ایران در سازمان بین المللی یونسکو ثبت شده است.
یادآور می شود بخش همایش جشنواره خلاقیت و نوآوری در هنر اسلامی روز چهارشنبه با تجلیل از تمامی ارائه دهندگان مقاله و صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد .