تاریخ : يکشنبه 27 آبان 1397

سومین همایش بین المللی "باستان شناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم

سومین همایش بین المللی "باستان شناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم" طی روزهای 23 تا 25 آبان ماه با مشارکت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دانشگاه نانژنگ چین، دانشگاه هنرهای کاربردی وین و دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار گردید. دو روز نخست همایش در کاروانسرای یام مرند و با مدیریت و اجرای پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور برگزار گردید. روز سوم همایش که اختصاص به موضوع "باستان شناسی و حفاظت  آثار ایلخانی آذربایجان، با محوریت ربع رشیدی، ارک علیشاه و اوجان" داشت با مدیریت و اجرای دانشکده هنرهای کاربردی در تالار بعثت دانشگاه برگزار گردید. در این روز مهمانان همایش ابتدا از موزه دانشگاه و موزه آثار هنری جهان اسلام بازدید کرده و سپس به بازدید و خرید از نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی دانشگاه پرداختند. در ادامه پس از پذیرایی، جلسات سخنرانی های علمی با ریاست دکتر مسعود باقرزاده کثیری و دکتر بهروز عمرانی آغاز شد و با موضوعاتی شامل مطالعات باستان شناسی و حفاظت ربع رشیدی (دکتر بهرام آجورلو و مهندس کریستیان هولگر فوکس)، نقش استادان تبریز در توسعه کاشیکاری ایران در قرون 7 تا 9 هجری (دکتر علی نعمتی بابایلو)، باستان شناسی محوطه ارک علیشاه (دکتر بهرام آجورلو)، نویافته های معبد ورجوی مراغه (دکتر یاسر حمزوی و دکتر مهدی رازانی) و باستان شناسی محوطه شهر اوجان (دکتر رحیم ولایتی) ادامه یافت. بیش از 150 نفر از این نشست استقبال کرده و در سالن حضور داشتند. پس از اتمام سخنرانیها نیز بحث و تبادل نظر در مورد موضوعات ارائه شده انجام شد و در نهایت با صرف ناهار و بازدید از محوطه باستان شناسی ربع رشیدی همایش و نشست تخصصی مذکور به کار خود پایان داد.