به گزارش ایرنا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز پنجشنبه در آئین گشایش چهارمین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستیبا تاکید بر ترویج هنر اسلامی در بین هنرمندان کشورهای مختلف دنیا، گفت: برای ترویج هنر اسلامی باید علاوه بر بهره گیری از توان و ظرفیت صاحبان هنرمند برای آموزش و تربیت هنرمندان در این حوزه نیز گام های اساسی برداشت.
منصور غلامی، افزود: در سال های گذشته تربیت هنرمندان در قالب استاد شاگردی انجام می شد و از این راه استعداد افراد شکوفا شده و به جمع هنرمندان می پیوستند و هنر به نسل های بعدی انتقال می یافت.
وی با تاکید بر ایجاد شرایط و محیط های لازم برای آموزش و تربیت هنرمندان، اظهار داشت: در زمان کنونی دانشگاه ها و مراکز علمی از جمله دانشگاه هنر اسلامی تبریز، نقش ویژه ای در تربیت نسل جدید هنرمندان، هنر پژوهان و اساتید هنر بر عهده دارند و در این راستا باید از فناوریهای جدید نیز استفاده کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از این طریق می توان علاوه بر تبادلات فرهنگی، مبادلات هنری نیز ترویج میشود و ارتباط بین دانشجویان هنردوست و سایر هنرمندان شکل گیرد و منجر به شکوفایی بیشتر هنر به ویژه هنر اسلامی شود.
غلامی، با تاکید بر اینکه ترویج هنر اسلامی نباید فقط محدود به ایران شود،، گفت: در این راستا باید جوانان جهان اسلام را جذب کرد تا در کنار دانشجویان و اساتید ایرانی در ترویج هنر اسلامی در دنیا تلاش کنند و از این راه فاصله بین هنردوستان و هنرمندان جهان اسلام را کمتر کرد.
وی با اظهار علاقه مندی برای ایجاد نزدیکی فرهنگی بین کشورهای مختلف به ویژه جهان اسلام با پذیرش دانشجویان این کشورها، یادآوری کرد: برای استمرار این حرکت باید ارتباطات عمیق علمی و پژوهشی در این حوزه شکل گیرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، هنر اسلامی را زاییده تراوش های روحی و برون داد اعتلای روح و فکر انسان در عالم حیات دانست و گفت: این هنر موجب تعمیق نگاه منبعث از معرفت اسلامی و بینش اسلامی نسبت به جهان بوده و عامل ارتقای اندیشههای اسلامی در مسیر تعالی انسان است.
غلامی، افزود: اگر هنر در مسیر درست شناخت بیشتر قرار گیرد، علاوه بر تاثیر در زندگی دنیوی مردم در تعمیق باورهای دینی و فراهم کردن زمینه های رشد و اعتلای فکری و روحی مردم موثر خواهد شد.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در افتتاحیه این جشنواره گفت: دانشجویان رشته های هنری به ویژه هنرمندان جهان اسلام می توانند از طریق آثار خود برای ایجاد نظام صلح در کشورها بیشتر از دانشجویان سایر رشتهها گام بردارند و در این زمینه نقش آفرینی کنند.
محمدعلی کی نژاد، افزود: بعد از انقلاب اسلامی یقین پیدا کردیم که امنیت برآمده از تربیت انسان و ساخت جامعه توحیدی با زبان مشترک هنر، هنرنمایی هنرمندان مسلمان و وجود ۴ میلیون هنرمند صنایع دستی کشور با حدود ۳۶۰ رشته کوتاهترین و بهترین راه برای رسیدن به هدف است.
وی با اشاره به تعامل خوب و سازنده سازمان همکاری کشورهای اسلامی (ارسیکا) با ایران و دانشگاه هنر اسلامی تبریز اظهار داشت: با توجه به وجود هنرمندان منتخبی که ارسیکا هر ۲ سال یک بار به این جشنواره معرفی می کند، تلاش می شود در جشنواره پنجم موضوع تذهیب در مسجد الحرام، مسجد النبی و قدس شریف را با مشارکت علمی هنرمندان دانشگاهی، اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر اساس توافق های قبلی عملی شود.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به اینکه برخی توافقهای این دانشگاه با ارسیکا از جمله ایجاد کتابخانه هنری جهان اسلام در تبریز به دلیل شرایط تحریم عملی نشد، یادآوری کرد: به زودی با عبور از این شرایط خاص اقدام عملی در این زمینه انجام می شود و تلاش می شود در دور ششم این جشنواره این کتابخانه در تبریز به بهره برداری برسد.
کی نژاد، برای برگزاری جشنواره نیمه حضوری هنرمندان در رشته های مختلف جهان اسلام با محوریت تنها دانشکده چند رسانهای کشور اعلام آمادگی کرد.
«نزیه معروف» مسئول توسعه صنایع دستی جهان اسلام و «سعیدرضا عاملی» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور نیز در این جشنواره به زبان های عربی و انگلیسی سخنرانی کردند.
این جشنواره با حضور ۷۱ هنرمند از ۳۰ کشور جهان اسلام در سه بخش همایش، نمایشگاه و رقابتی از امروز تا ۳۰ خرداد در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میشود و در بخش همایش این جشنواره ۲۵ سخنران در حوزههای مختلف نقش زنان در صنایع دستی سخنرانی خواهند کرد.