تاریخ : شنبه 1 تير 1398
کد 1605

اختتامیه چهارمین جشنواره

چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی به کار خود پایان داد
 
چهارمین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با تجلیل از نفرات برگزیده به کار خود پایان داد.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، این جشنواره از ۲۳ الی ۳۰ خرداد ماه سال جاری برگزار شد و بخش نمایشگاهی آن از بیست و پنجم تا  سی‌ام خرداد ماه با حضور بیش از ۶۰ هنرمند از ۳۰ کشور خارجی از قاره آفریقا، آسیا و اروپا دایر بود.
 آثار هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه در شش بخش شامل زیورآلات، حصیر، بامبو، سبدبافی و چرم، فرش و گلیم، سفال‌گری، سرامیک و شیشه، مینیاتور و نگارگری و لباس‌های سنتی و باتیک داوری شده و به نفرات برگزیده جوایز نقدی اهدا شد.
در این نمایشگاه در بخش زیورآلات (طلا و نقره) امینه اوزجیلینگیر از ترکیه مقام دوم  و مهربان صادقووا از جمهوری آذربایجان مقام سوم را کسب کرده و فاطمه ال تارتوسی از لبنان، شیوا سیدی از ایران، اویلینا آسانووا از اوکراین، مشترکا سوم شدند، همچنین جایزه ویژه کمیته داوری نیز به موذه بشیر از سودان تعلق گرفت.

در بخش چوب، حصیر، سبدبافی، بامبو و چرم نیز حمیده نافه بوستان و آرزو شامی از ایران به ترتیب دوم و سوم شده و جایزه ویژه هیات داوران به کادیدیا توره از کشور ساحل عاج و آمال محمد از لیبی تعلق گرفت.
فاطیما آقامیرزائووا از جمهوری آذربایجان، ماماجان راجاپووا از ازبکستان مقام دوم و هما حاج حیدری از ایران و آمال سیوری از مراکش مقام سوم بخش فرش و گلیم این جشنواره را به خود اختصاص دادند.
در بخش مینیاتور و نگارگری نیز جهان پری معصومی از ایران، مونیرا لالالی از الجزایر و ندیما یوسفی از افغانستان دوم شده و سارا آقامیری از ایران، اسما لاروسی از مراکش و هاجر هازار از ترکیه مقام سوم را کسب کردند، جایزه ویژه کمیته داوران به سما بالکایا از ترکیه و سیدرا اشرف از پاکستان تعلق گرفت و اثر تسنیم چیلوانی از آفریقای جنوبی شایسته تقدیر شد.
در بخش سفال، سرامیک و شیشه نیز چیدم اراوغلو از ترکیه، نسرین برتوتی از فلسطین دوم و معصومه رضازاده و آرزو خان‌پور از ایران سوم و اثر ناجت آروآ از الجزایر شایسته تقدیر شد.
جایزه مقام دوم بخش لباس‌های سنتی و چاپ باتیک نیز به ریم اعظم از فلسطین، لوئیزا فاشودین از تاتارستان و جایزه مقام سوم این بخش به فادوآ دیماسی از تانزانیا و گلرخسار عمرووا از تاجیکستان تعلق گرفت و اثر معصومه شاهچراغی شایسته تقدیر شد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی:
هنرمند باید با اعتقاد قلبی برآمده از دین‌داری به کار هنری بپردازد

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: بیشترین جوشش هنر هنگامی است که هنرمند با اعتقاد قلبی برآمده از دین داری به کار هنری بپردازد.
 حجت‌الاسلام محمد علی آل هاشم در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی اظهار کرد: دید هنرمندان متفاوت از افراد معمولی بوده و هنرمندان نسبت به مخلوقات الهی و آفرینش نگاهی دقیق و زیباشناسانه دارند.
 وی با بیان اینکه عنوان هنرمند جهان اسلام، مسئولیت هنرمندان را دوچندان می‌کند، اضافه کرد: این عنوان واژه‌ای معمولی نبوده و نشانگر هنرمند دین‌دار است، این جشنواره هم که با حضور هنرمندان کشورهای جهان اسلام برگزار شد، دارای پیامی ویژه‌ای است.
وی تاکید کرد: هنر باید در خدمت خشونت و ابتذال نباشد؛ بلکه در خدمت اعتلای انسان و انسانیت قرار بگیرد. هنرمندان باید هنر را در خدمت اهداف الهی قرار دهند، کسانی که هنر را در خدمت گمراهی قرار داده‌اند، سرمایه عظیم را به نابودی کشانده‌اند.
وی با تاکید بر نقش هنرمندان در این ایمان آفرینی و فرهنگ‌سازی اظهار کرد: هنرمند می‌تواند فرهنگ سوز و یا از بین برنده ایمان هم باشد.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: امیدواریم هنر در جایگاه حقیقی خود که یک محصول الهی است مورد توجه قرار بگیرد.تبریز پایه و اساس بسیاری از هنرها در کشور ما است

شهردار تبریز تاکید کرد:
پایه بسیاری از هنرها در کشور ما تبریز بوده و هنر ما از اعتقاد و تفکرمان که دین اسلام است، نشأت می‌گیرد.

 ایرج شهین باهر در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با بیان این مطلب اظهار کرد: اساس بسیاری از هنرهایی که در شهرهای مختلف وجود دارند به جز هنرهای مربوط به اقلیم‌ها از تبریز آغاز شده‌اند، تبریز به عنوان پایتخت تشیع و شهری که چندین بار به عنوان پایتخت انتخاب شده، آغازگر بسیاری از مکاتب مختلف مانند نگارگری و سفالگری بوده است.
وی افزود: امیدواریم برگزاری این جشنواره باعث توسعه ارتباطات و دوستی بیشتر بین امت‌های مسلمان شود و پیام هنر و انسان دوستی مسلمانان را به سایر کشورها برساند.
 وی با اشاره به سیاه‌نمایی برخی مبنی بر ناامن نشان دادن کشورهای جهان اسلام، متذکر شد: متاسفانه امروزه برخی تلاش می‌کنند که مسلمانان را ستیزه‌جو نشان دهند و برگزاری این جشنواره‌ها و حضور هنرمندان مختلف از کشورهای جهان اسلام خلاف این ادعا را ثابت می‌کند.
 شهردار تبریز خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره ‌نشانگر نوع دوستی مسلمانان بوده و می‌توان این جشنواره‌ها را در کشورهای غیر اسلامی نیز برای معرفی کشورهای اسلامی و آثارشان برگزار کرد.

مسئول توسعه صنایع دستی جهان اسلام:
سرمایه گذاری فرهنگی در کشورهای جهان اسلام قابل قبول نیست

مسئول  توسعه صنایع دستی جهان اسلام تاکید کرد: سرمایه گذاری فرهنگی در کشورهای جهان اسلام قابل قبول نیست.
 نزیه معروف در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با بیان این مطلب اظهار کرد: جهان اسلام در زمینه صنایع دستی اول بوده و هیچ یک از هنرمندان در کشورهای غیر اسلامی نمی‌توانند به سطح هنرمندان کشورهای اسلامی برسند، از این رو هم دولت و هم مردم باید به هنر اسلامی اهمیت دهند.
 وی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران، هنر فرش میلیاردها دلار برای این کشور درآمدزایی داشته است، گفت: به راحتی می‌توان در این زمینه سرمایه‌گذاری کرد و این هنر را رونق داد.
 وی اضافه کرد: کشور غیر اسلامی مانند اسپانیا از آثار و هنرهای اسلامی میلیاردها دلار درآمد دارد.
معروف در ادامه با اشاره به تبلیغات منفی رسانه‌های جهانی علیه جهان اسلام، تصریح کرد: حضور هنرمندان مختلف از کشورهای جهان اسلام در این جشنواره نشان دهنده اتحاد در جهان اسلام است.
 وی در پایان، برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی را مدیون همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز دانست و متذکر شد: خوشحالیم که این دانشگاه زمینه آشنایی هنرمندان جهان اسلام با فناوری و قدرت هنر در ایران را فراهم کرد.
چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با تقدیر از برگزیدگان و اهدای جوایز به کار خود پایان داد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:
اجازه ندهیم بیگانگان، ما را به جان هم بیندازند/ با تمامی مسلمانان دست خواهیم داد

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز در برنامه‌های تلویزیونی شاهد دعوا و اختلاف در بسیاری از کشورهای اسلامی هستیم، اجازه ندهیم بیگانگان و کسانی که حتی کتاب دینی‌شان هم یکی نیست، ما را به جان هم بیاندازند.
مسعود پزشکیان در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با بیان این مطلب اظهار کرد: نباید اجازه دهیم رئیس‌جمهور آمریکا که معلوم نیست چگونه فکر می‌کند، ما را به جان هم بیاندازد. با تمامی مسلمانان دست خواهیم داد، اما در مقابل زور و قلدری خواهیم ایستاد؛ چرا که خداوند این اراده را به ما مسلمانان داده است.
 وی در ادامه با بیان اینکه وقتی هنر در جایی حک می‌شود، پیامش را به نسل‌های بعدی منتقل می‌کند، اظهار کرد: باید این هنرها را قدر بدانیم، هنرمندان مختلف از چندین کشور جهان اسلام که در این جشنواره حاضر هستند، می‌توانند پیام وحدت، انسجام، همدلی و قدرت مسلمانان را به جهانیان برسانند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این که انسان موجودی خداگونه است، گفت: انسان با تمرکز بر هر چیزی که می‌خواهد، بهترین‌ها را خلق می‌کند، چه زن و چه مرد اگر راه درست را طی کنند، به حیات طیبه می رسند و این برازنده ما مسلمان‌ها است.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به تاریخچه پرشکوه آذربایجان و تبریز در زمینه هنر و صنایع دستی گفت: تاریخ آذربایجان با هنر و خلاقیت و نوآوری پیوند ناگسستنی دارد و عنوان شهر اولین‌ها برای تبریز گواهی بر این ادعاست.

محمدرضا پورمحمدی، افزود: هنر و صنایع دستی تبریز از جمله فرش، گلیم بافی، صنعت چرم، نگارگری، سفالگری، پارچه بافی، منبت کاری و قلم زنی در طول تاریخ به نقاط مختلف جهان صادر شده و در زمان کنونی اغلب صنایع دستی آذربایجان در موزه‌های معتبر جهانی می‌درخشند.

وی با اشاره به اینکه بیشتر این آثار حاصل نبوغ و هنر زنان این دیار است، اظهار داشت: بر اساس گزارش مرکز توسعه صادرات ایران حدود ۸۰ درصد از کل قالی بافان ایران را زنان تشکیل می‌دهند و این رقم در برخی روستاها به ۹۷ درصد می‌رسد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه دین مبین اسلام نیز بر نقش مهم زنان در جامعه و اجتماع تاکید دارد، گفت: این دین کامل‌ترین و جامع‌ترین نگرش را نسبت به اشتغال و شخصیت زنان دارد و بر اساس این آموزه و فرهنگ دینی این دیار زنان آذربایجانی همپای مردان خالق صنایع دستی هستند.

پورمحمدی، ادامه داد: صنایع دستی به عنوان دومین عامل رشد و شکوفایی تولید ناخالص ملی در کنار صنعت گردشگری از مهمترین منابع رشد اقتصادی هر کشور محسوب می‌شود و سوق دادن بخشی از پژوهش‌های مراکز دانشگاهی به توسعه صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی و تشکیل تعاونی‌های تولید، توزیع و مصرف صنایع دستی در سطح ملی و جهانی، اهمیت ویژه ای داشته و باید مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآوری کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی به ویژه در مقیاس بین المللی و استفاده از تجارب و یافته‌های دیگران بسیار اثر بخش است.

حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا شربیانی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه هنر اسلامی تبریز ضمن تقدیر و تشکر از تشریف فرمایی سفیران هنری کشورهای اسلامی در کهن شهر تبریز و دانشگاه هنر اسلامی بیان کردند هر کس به هر نحوی در تجلی جایگاه اسلام در جهان بکوشد بی شک در پیشگاه خداوند سربلند خواهد بود


همچنین با تاکید مجدد بر نقش هنرمندان جهان اسلام در اعتلای هنر اسلامی عنوان نمودند که  ان شاءالله بتوانیم در سالیان پیش رو شاهد بسط و گسترش فرهنگ غنی هنر های اسلامی در سطح گسترده تر باشیم.