تاریخ : چهارشنبه 9 مرداد 1398
کد 1614

وزیر علوم در جمع دانشگاهیان دانشگاه تبریز و صنعتی سهند تأکید کرد:

ضرورت مشارکت بیشتر دانشگاه‌ها با پژوهشگاه‌ها در جذب دانشجو و همکاری های پژوهشی
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر غلامی در این نشست که در( روز سه‌شنبه هشتم مرداد 98 ) به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار داشت: امروزه با توجه به تحریمهایی که دشمنان این نظام، علیه ملت ایران در حوزه‌های مختلف تحمیل کرده و در این راستا مشکلاتی را در بخشه‌ای مختلف ازجمله در دانشگاه‌ها به وجود آورده که با همدلی و همکاری جدی خانواده بزرگ دانشگاهیان کشور، می‌توان گام‌های مؤثر و اساسی در حل این مشکلات برداشت.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته درزمینهٔ طرح ساماندهی و آمایش دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور گفت: کارهای کارشناسی و برنامه‌ریزی اساسی در این زمینه صورت گرفته که با شفاف‌سازی و تنویر افکار عمومی درزمینهٔ مزایا و اهداف این طرح می‌توان گام‌های تعیین‌کننده‌ای در این خصوص انجام داد.
وزیر علوم در بخش دیگر سخنان خود، بر ضرورت مشارکت بیشتر دانشگاه‌ها با پژوهشگاه‌ها برای جذب دانشجو و همکاری پژوهشی تأکید کرد و افزود: فعالیت‌های ارزنده و خوبی درخصوص تربیت نیروی انسانی ماهر و توانمند در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی صورت گرفته و در این راستا اکثر مدیران و شاغلانی که در حال حاضر مشغول به فعالیت در کشور هستند، جزء فارغ‌التحصیلان همین دانشگاه‌ها هستند و برای تحقق این امر در صورت نیازسنجی دانشگاه‌ها و همکاری سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها شاهد اشتغال بیشتر خواهیم شد.
دکتر غلامی با اشاره به سهم اندک بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بودجه کل کشور تأکید کرد: در دو سال اخیر صددرصد اعتبارات تخصیص‌یافته است و امید است امسال نیز صددرصد اعتبار را جذب نماییم.
وی در خاتمه یادآور شد: وزارت علوم، همچنین درزمینهٔ آئین‌نامه ارتقای اعضای هیئت‌علمی، مقابله با تقلب های علمی و جلوگیری از خریدوفروش پایان‌نامه‌ها و پرداخت متمرکز حقوق کارکنان قراردادی دانشگاه‌ها اقدامات قابل‌توجهی انجام داده است.
 

دکتر غلامی در آیین رونمایی از طرح‌های فناورانه دانشگاه صنعتی سهند:

انتقال یافته‌های علمی؛ زمینه‌ساز ایجاد رغبت در صنایع برای حرکت به سمت دانشگاه‌ها

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از ایسنا، دکتر منصور غلامی وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی سهند، موقعیت خوبی داشته و گزارش‌ها نشان دهنده جایگاه علمی و فناورانه آن است گفت: دستاوردهای این دانشگاه نمونه‌ای از حل مشکلات جامعه، انتقال فناوری به سطح جامعه و به سمت حل مسایل کشور و بعضاً حضور در عرصه‌های علم و فناوری دنیا بوده و امید است در آینده هم کارهای وسیع‌تری در تمامی حوزه‌ها در این دانشگاه شکل بگیرد و شاهد پیشتازی تمامی دانشگاه‌های کشور در عرصه تولید و فناوری باشیم.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه‌های فناورانه تصریح کرد: ارائه دستاوردهای دانشگاه‌ها در هفته ملی پژوهش و فناوری و برگزاری نمایشگاهی تحت عنوان "عرضه نیازهای بخش صنعت توسط دانشگاهیان" از جمله نمایشگاه‌های برگزار شده در این زمینه است.
وزیر علوم تاکید کرد: در شرایط فعلی که بسیاری برای ناامید و نگران کردن و کم نمودن خوداتکایی مردم ما تلاش می‌کنند باید دستاوردهایمان به خصوص دستاوردهای علمی را که در بسیاری از دانشگاه‌ها وجود دارند به اطلاع بخش صنعت و مردم برسانیم، مردم و جوانان برای توفیق بیشتر در آینده نیاز به امیدواری دارند.
وی با بیان اینکه متاسفانه ابتکارات و اختراعات جوانان و دانشجویان ما در حد تشویق، جایزه یا پایان‌نامه و مقاله می‌ماند، گفت: حمایت از این ابتکارات به جذب مشتری کمک می‌کند، قطعاً با تلاش‌های مسئولان در بخش‌های مختلف از جمله سیاست‌های خارجی، از بحران‌های سیاسی نیز عبور خواهیم کرد.
دکتر غلامی خاطرنشان کرد: اعتماد به مجموعه داخلی و خوداتکایی، یکی از آیتم‌های مهم حفظ امنیت جامعه در سطح جهانی است؛ قرار نیست برخی‌ها به دلیل نیازهای موردی ما احساس کنند که می‌توانند حرفشان را به ما تحمیل کنند.
به گفته وی، سود و زیان‌های موقت نباید کارهای تحقیقاتی ما را دچار نوسان کند.
وزیر علوم، در پایان خطاب به اساتید دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: اساتید، خود اتکایی در دانشجویان و رشد را تقویت دهند.

با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛

طرح‌های فناورانه دانشگاه صنعتی سهند رونمایی شد

دکتر غلامی، وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری در ادامه سفر خود به استان آذربایجان شرقی، با حضور در دانشگاه صنعتی سهند، از چهار طرح فناورانه "ساخت ظروف کشت سلولی هوشمند"، "سامانه نمایشگر سه بعدی آدالوکس"، "جوهرهای ضدجعل فوتوکرومیک و فلورسانس" و "سامانه تصفیه آب خاکستری با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیکی" رونمایی کرد.
طرح‌های فناورانه دانشگاه صنعتی سهند رونمایی شد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، سامانه نمایشگر سه بعدی آدالوکس مجهز به سیستم ADM برای اولین بار در کشور در راستای دستیابی به اهداف مدیریت سبز توسط متخصصان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی سهند تبریز با هدف به حداقل رساندن مصرف کاغذ در سازمانها، شرکتها و دانشگاه ها و سایر مجموعه‌ها طراحی شده است.
ساخت ظروف کشت سلولی هوشمند با استفاده از پلیمرهای پاسخگو، برای تهیه ورقه های سلولی جهت ترمیم ارگان های آسیب دیده دیگر طرحی بود که توسط دکتر غلامی رونمایی گردید.
از جمله مزایای این ظروف می‌توان به رفع عیوب ظروف کشت رایج با حذف نیاز به آنزیم در مرحله جداسازی ورقه های سلولی اشاره کرد. همچنین سالم ماندن کلیه مارکرهای سطح سلول و حذف کامل ماتریس خارج سلولی ازجمله ویژگی‌های قابل توجه این ظروف است.
جوهرهای ضدجعل فوتوکرومیک و فلورسانس با ضریب امنیت بالا جهت استفاده در اسناد امنیتی دیگر طرح رونمایی شده توسط وزیر علوم می‌باشد. این جوهرها می‌توانند به صورت همزمان دو نشانه امنیتی را ایجاد کنند که این خود منجر به افزایش امنیت قابل توجه در اسناد امنیتی می‌شود.
سامانه تصفیه آب خاکستری با استفاده از غشاهای نانوساختار سرامیکی، آخرین فناوری رونمایی شده توسط دکتر غلامی است؛ در این سامانه از فرآیند فیلتراسیون غشایی توسط غشاهای نانوساختار سرامیکی میکروفیلتر و اولترافیلتر، انعقاد توسط افزودن مواد شیمیایی به پساب و فرآیند جذب توسط جاذب کربنی استفاده شده است. به کارگیری فناوری غشایی با ساختارهای نانومتری در دو مرحله تصفیه اولیه و نهایی می‌تواند به عنوان یک روش کارآمد در تصفیه آب خاکستری مطرح گردد.
در مرحله اول فیلتراسیون توسط غشاهای نانوساختار سرامیکی میکروفیلتراسیون، چربی، درشت ملکول‌ها و مواد شوینده از پساب جدا می‌شوند و در مرحله دوم غشایی توسط غشاهای نانوساختار سرامیکی اولترافیلتراسیون، میکروارگانیسم ها و باکتری‌ها از آن جدا می‌شوند و گندزدایی نهایی بر روی آب انجام می‌شود. آب خروجی از این سامانه می‌تواند برای مصارفی از قبیل کشاورزی، آبیاری فضای سبز، استفاده در فلش تانک‌ها، شست وشوی مجدد و کاربردهای مشابه به کار برده شود.