تاریخ : يکشنبه 7 ارديبهشت 1399

اتمام پروژه کارشناسی آثار و اصالت سنجی اشیا موزه هنر ایران

.
موسسه فرهنگی موزه های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامي در بهمن ماه سال 1398 اقدام به راه اندازی و تاسیس موزه هنر ايران مستقر در بناي شاخص و ارزشمند كاخ مرمر تهران نمود، در این موزه بخشي از شاهكارهاي هنري ايران متعلق به هزاره پنجم قبل از میلاد تا دوران معاصر به نمایش در آمده اند، به واسطه اعتبار علمی در زمینه تخصص های مختلفی باستان سنجی، مرمت و باستان شناسی و هنرهای اسلامی، پروژه کارشناسی آثار و اصالت سنجی اشیا موزه هنر ایران در آذرماه سال 1398 به دانشگاه هنر اسلامی تبریز سپرده شد.
دراين پروژه حدود 500 شی مختلف سفالين، شيشه، كاشي، چيني، تابلوهاي نقاشي و آثار خوشنويسي، اشياء لاكي، نسخ خطي، آثار چوبي، تزئينات معماري، فلزات تاريخي، فرش ها و پارچه هاي تاريخي كه تنوعي بزرگ از مواد هنري و شيوه هاي فني و دوره هاي تاريخي را در بر مي گيرند مورد مطالعه قرار گرفت و خدمات علمی در زمینه¬های 1- مستندنگاري و ثبت وضعيت موجود اشياء 2- تهيه شناسنامه هويتي كليه آثار موردمطالعه 3- اصالت سنجي آثار از طريق مطالعات تاريخي- تطبيقي و باستان سنجي 4- تهيه زيرنويس استاندارد موزه اي اشياء منتخب به زبان فارسي و انگليسي انجام پذيرفت. مسئولیت اجرای این پروژه با جناب آقای دكتر مهدي رازاني استادیار دانشکده حفاظت آثار فرهنگی بوده است و در این راه تعداد زیادی از اعضا هیات علمی دانشگاه در زمینه های تخصصی مختلف یاری رسان انجام پروژه بوده اند.