تاریخ : دوشنبه 10 آبان 1400

بیانیه دانشگاه هنر اسلامی بمناسبت چهل و دومین سالگرد شهادت مظلومانه

اولین شهید محراب حضرت آیت الله قاضی طباطبایی( ره)
بسم‌الله الرحمن الرحیم
«وَمِنَ النَّاسِ مَن یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَاد» (بقره/207) (بقره/ 207)

فقیه مجاهد  و اولین شهید الامقام محراب آیت الله سیدمحمدعلی قاضی طباطبایی از شخصیت های والای علمی، فکری و مبارزاتی است که در تاریخ پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی به مبارزات مردم تبریز و آذربایجان،  شور و هیجان ویژه ای توام با معنویت انقلابی بخشید و با مجاهدت کم نظیر خود در صحنه نبرد با طاغوت و رژیم استبداد  از هیچ تلاش و ایثاری دریغ نکرد. او اسوه تقوا و شجاعت بود.  عالم و دانشمندی پارسا که در بسیاری از معارف دینی صاحب نظر بود و علاوه بر اینکه در عرصه های کلامی، روایی، فقهی و تاریخی تالیفات سودمندی از خویش به یادگار گذاشت،  در فروتنی، اخلاص، همت والا، وارستگی، متانت و فراست کم نظیر بود و به حق می توان او را جامع فضل و فضیلت نامید.
 شهید بزرگوار آیت الله قاضی طباطبایی ،با قلم و بيان روشنگري خود به افشاگري عليه رژيم ستم شاهي و ظلم اسرائيل و مظلوميت مردم فلسطين پرداخت. آن عالم ربانی تا جان داشت بدون هراس از مخالفان و معاندان برای احیای ارزش های دینی فداکارانه مجاهدت کرد و در سال های سیاه اختناق که بسیاری در کنج عافیت خزیده بودند او منادی حقیقت های معنوی و مدافع نهضت امام خمینی بود و به عنوان مرید، مخلص آن روح قدسی، از وی به عنوان مرجع اکبر و مجاهد بزرگ در راه خدا و مشهور در جهان اسلام نام می برد. آن فرزانه عالیقدر سلوک عرفانی خود را با تهجد، دعا، مبارزه و ایثار و استقبال از انواع خطرها در هم آمیخت و سرانجام پس از عمري مجاهدت در راه اعتلاي اسلام و اشاعه فرهنگ غني‌ اسلامي در دهم آبان ماه 1358 این مشی نورانی خود را با سجودی خونین به پایان برد و میهمان قدسیان و عرشیان گشت.  او به جد والامقامش، بزرگ شهيد محراب تاريخ بشريت حضرت امام علي (ع) پيوست و جاودانه شد. دانشگاه هنر اسلامی  ضمن گراميداشت ياد و خاطره آن شهید عزيز، تداوم راه پاكش را از درگاه ذات كبريايي حق مسئلت مي‌نمايد. والسلام.

دانشگاه هنر اسلامی تبریز