تاریخ : شنبه 22 ارديبهشت 1403
کد 2200

برگزاری افتتاحیه همایش حامیم با حضور ریاست محترم دانشگاه هم‌زمان با سراسر کشور

افتتاحیه حامیم در سالن الغدیر

هر کس در راه روشنگری فکر مردم تلاش کند، از یک انحرافی جلوگیری کند و از یک سوء فهمی مانع شود، چون در مقابل دشمن است جهاد است.
امام خامنه ای



به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در راستای ارتقاء فرهنگ آموزشی و ایجاد بستری پویا برای ارتقای دانش و ارزش‌های انقلابی، نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و با همکاری معاونت‌ها و حمایت ریاست دانشگاه هنر اسلامی تبریز سومین دوره آموزشی حلقه‌های میانی "حامیم" را به مدت دو روز با حضور 60 نفر از دانشجویان به‌صورت حضوری در سالن الغدیر برگزار کرد. افتتاحیه این مراسم با حضور ریاست محترم دانشگاه و با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر حسن صالحی آغاز گردید.

تقویت نقش محوری دفاتر نهاد در راهبری فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها، تقویت بنیه اعتقادی و فکری دانشجویان فعال فرهنگی-سیاسی، امیدآفرینی و تقویت نشاط و روحیه فعالیت‌های جمعی، تقویت انگیزه برای نقش‌آفرینی در سال تحصیلی و حضور میدانی در دانشگاه‌ها، استعدادسنجی و استفاده حداکثری از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانشجویان و استفاده از فرصت شبکه‌سازی و تیم‌سازی دانشجویان مستعد را می‌توان از جمله اهداف طرح حامیم برشمرد. مهم‌ترین موضوعات موردتوجه در این کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی شامل معارف دینی و بررسی شبهات رایج معرفتی، فرهنگی و سیاسی در فضای دانشگاهی، سبک زندگی، مباحث اندیشه‌ای و انقلاب اسلامی است.


این رویداد با سخنرانی حجت‌الاسلام دکتر حسن صالحی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، آغاز به کار کرد. دکتر صالحی در این سخنرانی ضمن تشریح برنامه‌ها، تأثیرات و اهداف دوره حامیم برای ریاست دانشگاه و دانشجویان، به اهمیت نقش دانشجویان در ترویج معارف دینی و مقابله با شبهات رایج در فضای دانشگاهی اشاره کرد. وی با بیان اینکه این طرح قبلاً فقط در دانشگاه‌های مادر استان‌ها برگزار می‌شد، اظهار داشت که سومین دوره آن برعهده خود دانشگاه‌ها بوده که دانشگاه هنر اسلامی تبریز هم در حال برگزاری آن است. این دوره شامل 8 ساعت کلاس حضوری به‌صورت 4 کلاس دوساعته با تدریس آقایان صالحی، قربانی، عباس‌زاده و نظری و 8 ساعت کلاس مجازی و در پایان اردوی تفریحی است.

آقای دکتر پاکزاد ریاست محترم دانشگاه با حضور در افتتاحیه این رویداد ضمن قدردانی از زحمات نهاد رهبری در دانشگاه و حاج‌آقا صالحی به سخنرانی در مورد این طرح پرداخته و تقویت باورها یادگیری مطالب عمیق انقلابی را از مزایای حضور در این کلاس‌ها شمردند. ایشان در ابتدای سخنرانی تأکید کردند که دانشجویان دغدغه‌مند فعال سیاسی و فرهنگی در دانشگاه صرف نمره یا گواهی در این دوره‌ها شرکت نمی‌کنند و از وقت و استراحت خود گذشته‌اند تا بتوانند در مسیر رشد جامعه قدم بردارند.

آقای پاکزاد با بیان اینکه باتوجه‌به شرایط جامعه انتظارات از دانشگاه زیاد است، وظیفه ما دانشگاهیان را انتقال مضامین انقلابی، چندوجهی و پیچیده با زبان هنر دانستند و از فعالان فرهنگی و سیاسی خواستند تا با دادن اطلاعات درست و مناسب اقشار مختلف جامعه را از واقعیت‌ها آگاه سازند. وی پیش‌شرط داشتن سیر مطالعاتی دقیق را برای قدم برداشتن در این راه را مهم دانسته و از دانشجویان خواستند تا به‌دور از مطالب ظاله از امکانات موجود مثل شبکه‌های مجازی به نشر اطلاعات فرهنگی بپردازند. قبلاً مطالب ظاله فقط از طریق کتب منتقل می‌شده که امروزه شبکه‌های مجازی بمباران مطالب بیهوده و انحرافی را سرعت بخشیده که غفلت از این امر می‌تواند منجر به گمراهی جوانان شود و لازم است تا دانشجویان فعال‌تر شوند.

دکتر پاکزاد در پایان سخنان خود، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص جهت‌دهی به علم که هر ساله در فرصت‌ها و شکل‌های مختلف تکرار می‌کنند، وظیفه دانشگاهیان را جهت‌دهی به هنر و ارائه هنر اصیل اسلامی دانست. ایشان با بیان اینکه در این مسیر نباید منتظر فراهم‌شدن همه امکانات ماند و فکر بودن مسئولان متعدد در این حوزه و نداشتن قدرت را کنار گذاشته و باید با ابتکار و خلاقیت حتی به‌صورت انفرادی، در جهت روشنگری افکار و ترویج ارزش‌های اسلامی گام برداشت، همان‌طور که در دوران جنگ جوانان بدون داشتن بهانه‌های چون نداشتن آموزش و تجربه در جبهه‌ها حضور یافته و نقش‌آفرینی نمودند.