تاریخ : شنبه 12 خرداد 1403

بازدید ریاست محترم دانشگاه از کارگاه‌های کارآفرینی در راستای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم

بازدید میدانی با همراهی اعضای معاونت پژوهشی و اداری
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، ریاست محترم دانشگاه به همراه اعضای معاونت پژوهشی و معاونت اداری از کارگاه‌های دانشجویی دانشگاه بازدید به عمل آوردند. در این بازدید که روزهای 8 و 9 خرداد انجام شد، دکتر پاکزاد و هیئت همراه از نزدیک با فعالیت‌ها و دستاوردهای کارآفرینان جوان این دانشگاه آشنا شدند. وی در گفتگو با این کارآفرینان، بر نقش مهم آنها در تحقق جهش تولید و ایجاد اشتغال در کشور تأکید کرد.
دکتر پاکزاد با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید بستری مناسب برای شکوفایی ایده‌ها و استعدادهای کارآفرینان فراهم کنند، گفت: «ما در دانشگاه هنر اسلامی تبریز متعهد به حمایت از کارآفرینی و نوآوری هستیم و از هیچ تلاشی برای کمک به کارآفرینان جوان دریغ نخواهیم کرد و ریاست و مرکز کارآفرینی دانشگاه آمادگی دارد تا با ارائه مشاوره و آموزش به کارآفرینان جوان در مسیر موفقیت یاری برساند.»

در این بازدید، دکتر میرشفیعی مدیریت مرکز کارآفرینی و فناورهای نرم گزارشی جامع از وضعیت و عملکرد واحدهای کارآفرین در طول سال گذشته به ریاست دانشگاه ارائه نمودند. نکات مهم این گزارش به شرح زیر است:
تازه‌سازی قرارداد کارآفرینان و جلوگیری از رسوب در مرکز کارآفرینی: آقای میرشفیعی با اشاره به محدودیت ظرفیت مرکز کارآفرینی و افزایش تعداد متقاضیان، اظهار داشت که این مرکز نمی‌تواند به‌تمامی نیازهای دانشجویان دانشگاه پاسخ دهد. به همین دلیل، اقداماتی صورت‌گرفته است تا کارگاه‌هایی که مدت زیادی در حال استفاده از مرکز بوده‌اند، با دانشجویان جدید جایگزین شوند. در این راستا، کارآفرینان مستعد شناسایی شده و قراردادهای آن‌ها تمدید گردیده است. همچنین، از برخی از این کارآفرینان دعوت شده تا با ارتقای فعالیت‌های خود، وارد مرکز رشد دانشگاه شوند.
یکی از نکات موردتوجه در استقرار کارآفرینان جدید، تنوع‌بخشی به زمینه‌های فعالیت آن‌ها بوده است. این واحدها در حوزه‌های مختلفی مانند ساخت محصولات سفالی، شیشه‌ای، چوبی، چرمی و جواهر، طراحی و تولید فرش، طراحی صنعتی و مجسمه‌سازی فعالیت می‌کنند. به‌این‌ترتیب، مرکز کارآفرینی با تازه‌سازی قراردادها و ایجاد تنوع در فعالیت‌ها، به دنبال افزایش کارایی و بهره‌وری بیشتر از ظرفیت‌های موجود است.
تعداد واحدها: دکتر میرشفیعی در مورد تعداد واحدها افزود در حال حاضر 90 واحد کارآفرینی در مرکز کارآفرینی ثبت شده و 38 کانکس در اختیار مرکز هست و از این تعداد 4 مورد در روند تخلیه و واگذاری به دانشجویان جدید است که امید است با تسریع این روند روح تازه‌ای به مرکز دمیده شود.
تسهیلات برای دانشجویان: در سال گذشته، شاهد رشدی چشمگیر در زمینه ارائه تسهیلات به کارآفرینان جوان بوده‌ایم. تاکنون 4.5 میلیارد تومان از محل وام تبصره 16 و 1.7 میلیارد تومان از صندوق کارآفرینی به این واحدها ارائه شده است. این رقم در مقایسه با سال 1401، رشدی 476 درصدی را نشان می‌دهد. این تسهیلات در قالب وام‌های کم‌بهره و با معرفی افراد به صندوق کارآفرینی و امید استان بوده که به‌منظور تقویت و گسترش فعالیت‌های کارآفرینان ارائه شده است.
کارگاه‌های آموزشی: مرکز کارآفرینی با برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی متنوع، سعی در ارتقای مهارت‌ها و توانمندی‌های کارآفرینان دارد. این کارگاه‌ها شامل موضوعاتی چون مدیریت کسب‌وکار، آشنایی با شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان و مزایای آنها، روند ثبت شرکت و موارد مربوط به آن می‌باشد.

در این بازدید، دانشجویان کارآفرین دانشگاه نیز به ارائه دستاوردها و ایده‌های خود پرداختند و از مشکلات خود از جمله فروش، محدودیت‌های تولید و مسائل مربوط به دانشگاه گفتند. دکتر پاکزاد از این ایده‌ها استقبال کرده و از معاونین و دیگر مسئولین خواستار پیگیری امورات کارآفرینان و تسهیل آن را شده و قول مساعدت برای دانشجویان را دادند. بازدید رئیس دانشگاه از کارگاه‌های کارآفرینی، نشان‌دهنده تعهد این دانشگاه به توسعه کارآفرینی و نقش‌آفرینی در تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» است.

بازدید کارآفرینی