به گزارش روابطعمومی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اولین جشنواره هفته نگارگری تبریز با همکاری انجمن نگارگری آذربایجان شرقی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و دانشگاه هنر اسلامی تبریز درحال برگزاری است. این رویداد از دو بخش هنری و علمی تشکیل شده است که دانشگاه هنر اسلامی تبریز میزبان نشستهای تخصصى این جشنواره است که تا روز پایانی آن با استقبال بسیار خوبی از طرف دانشجویان و اهالی هنر استان آذربایجان شرقی روبرو شد.
نشستهای تخصصی این دوره که دانشگاه هنر اسلامی تبریز میزبان آن است، به شرح زیر برگزار گردید:
یکشنبه 27 آبان
موضوع: حسين طاهرزاده بهزاد تبريزى، احياگر نگارگرى معاصر
سخران: دکتر علی اصغر میرزایی مهر، دکتر امیر فرید
شرح کلی موضوعات مطرح شده در این نشست: در این برنامه دکتر میرزایی مهر که عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ هستند و سالهای بسیاری را صرف پژوهش در مورد حسین طاهرزاده بهزاد کرده و مقالات و کتب ارزشمندی در این حوزه تالیف نمودهاند در مورد جایگاه این هنرمند فقید و نقش وی در احیای هنر نگارگری اصیل ایرانی مطالب پرباری ارائه دادند که در ادامه با پرسش و پاسخ حضار به پایان رسید.
دوشنبه 28 آبان
موضوع: فلسفه ذره و كلان در سيهر نگارگرى تبريز
سخنران: دكتر كريم ميرزايى، استاد روح الله سليم پور
شرح کلی موضوعات مطرح شده در این نشست: در این سخنرانی دکتر کریم میرزایی عضو هیات علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز به نقش ذره یا واحد در برابر کلان یا کلیت در هنر اسلامی و اهمیت و جایگاه جزییات در این اثار پرداخته و نمونههای بسیاری از حوزههای مختلف چون شعر و ادبیات عرفانی، معماری، فرش، تذهیب، گل و مرغ در ارتباط با این موضوع مورد بحث قرار دادند. انتهای این پنل نیز به پرسش و پاسخ اختصاص یافت.
دوشنبه 28 آبان
موضوع: جايگاه هنرمندان تبریزى در تشكيلات اهل حرف عثمانى از منظر دفاتر اهل حرف
سخنران: دكتر مهدى محمدزاده، استاد ميلاد رفيعى
شرح کلی موضوعات مطرح شده در این نشست: این پنل با حضور ریاست محترم دانشگاه جناب آقای دکتر محمدتقی پیربابایی و برخی از اعضای هیات رئیسه دانشگاه برگزار شد. دکتر مهدی محمدزاده استاد تمام دانشگاه هنر اسلامی با اتکا بر دفاتر اهل حرف عثمانی که اسناد دقیقی از وضعیت هنرمندان، سمت و درآمدشان در دربار عثمانی از قرن9الی 11هجری را شامل میشود، به بررسی جایگاه نقاشان تبریزی و تاثیر ایشان در شکل دهی به هنر کتاب آرایی مکتب عثمانی پرداختند که باب بینظیری برای انجام پژوهشهای گستردهای را برای محققان و علاقمند میگشاید. انتهای این جلسه نیز با پرسش و پاسخ حضار خاتمه یافت.
سهشنبه 29 آبان
موضوع: روششناسى ساخت لاجورد در متون كهن ايران
سخنران: دكتر على نعمتى بابايلو، دكتر رويا رضاپور مقدم
شرح کلی موضوعات مطرح شده در این نشست: همواره دستیابی به شیوههای دستیابی و ساخت رنگهای سنتی جز دغدغههای بسیار جدی در حوزه نقاشی ایرانی است. دکتر علی نعمتی بابایلو دانشیار گروه مرمت دانشکده حفاظت اثار فرهنگی دانشگاه هنر اسلامی که در سالهای اخیر پژوهشهای بسیاری در این حوزه و به خصوص در ارتباط با نحوه ساخت لاجورد که جز مهمترین رنگدانههای هنری به ویژه هنرهای ایرانی-اسلامی است کردهاند، به ارائه گزارش مبسوطی از انواع این رنگدانه و روشهای ساخت سنتی و صنعتی این رنگ پرداختند. این جلسه نیز در انتها به پرسش و پاسخ پرداخت.
سهشنبه 29 آبان
موضوع: نقاشى ايرانى و معاصريت
سخنران: استاد سعيد معيرى، دكتر ارسلان آقاخانى
شرح کلی موضوعات مطرح شده در این نشست: یکی از مهمترین چالشهای هنر نقاشی ایرانی در سالهای اخیر بروزرسانی آن و متناسب سازی برای مخاطب معاصر بوده است. استاد سعید معیری زاده که جز هنرمندان سرشناس در این حوزه هستند در این نشست به بحث معاصریت در نقاشی ایرانی، ظرفیتها و چالشهای موجود پرداختند که با استقبال بسیار خوبی از طرف دانشجویان و اساتید دانشگاه روبرو شد.
چهارشنبه 30 آبان
موضوع: پیش متنیت در نگارگری
سخنران: دكتر بهمن نامور مطلق، دكتر كريم ميرزايى
این سخنرانی آخرین پنل از مجموعه نشستهای هفته نگارگری تبریز است که با حضور دکتر بهمن نامور مطلق برگزار خواهد شد. نامورمطلق دارای مدرک کارشناسیارشد در رشته زبانشناسی و رایانه، و دکتری رشته ادبیات تطبیقی از دانشگاه بلزپاسکال در کلرمون ـ فرانسه است. او دانشیار دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی است و مقالات و کتابهای متعددی در زمینههای بینامتنیت، اسطورهشناسی، دانشهای تطبیقی، نقد تکوینی هنر و ادبیات و... تألیف کرده است. این نشست در ساعت 14 تاریخ 30آبان 1403 در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار خواهد شد.