تاریخ : يکشنبه 28 بهمن 1403
کد 2507

توسعه همکاری و تعامل هسته‌های فناور و نوآور در مسیر تمدن‌سازی اسلامی

عاون علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا در دیدار با رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛
دکتر نادر ارسلانی معاون علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا  در دیدار با دکتر محمدتقی پیربابایی رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به اینکه فناوری و هنر، دو ابزار کلیدی برای تمدن‌سازی هستند و هر جامعه‌ای که به سمت تحقق تمدن نوین اسلامی حرکت می‌کند،گفت: باید این دو عنصر را در گفتمان و اندیشه خود نهادینه کند.، در همین راستا، تحقق اهداف انقلاب اسلامی از مسیر علم، پژوهش و نوآوری می‌گذرد، که نخستین گام آن نیز در بیانیه گام دوم انقلاب بر اهمیت علم و پژوهش تأکید دارد.

وی ضمن اشاره به نقش علم و فناوری در تحقق تمدن نوین اسلامی، افزود: با تکیه بر حوزه علم و فناوری و بهره‌گیری از ظرفیت هنر، می‌توان به سمت ایجاد زیرساخت‌های تمدنی پایدار حرکت کرد، در این مسیر، معاونت علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا طرح باقرالعلوم با رویکرد حل مسئله و بر اساس نیازمندی‌های فناورانه تعریف کرده است و با این حال، عدم آگاهی و ناهماهنگی در زیست‌بوم فناوری، موجب فرسایش و کاهش کارآمدی بسیاری از فناورها می‌شود. بنابراین، راهبری و هدایت این مسیر، نیازمند مدیریت یکپارچه و تعاملات بین‌بخشی است.

وی در ادامه با بیان اینکه صنایع خلاق و تولید محتوا، بستری برای هویت‌سازی هستند، گفت:در حوزه صنایع خلاق و تولید محتوا، طرح امام صادق به عنوان یک برنامه هویت‌ساز می‌تواند به تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و اقتصادی کمک کند. مرکز رشد دانشگاه نیز با هم‌افزایی بین‌بخشی، به دنبال ایجاد تعاملی سازنده بین هسته‌های فناور و نوآور است.

دکتر ارسلانی اضافه کرد: در این راستا، همکاری بین دانشگاه هنر اسلامی تبریز و معاونت علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا می تواند قدم مهمی در تحقق این رویکرد باشد و این تعامل می‌تواند به تسهیل فرآیندهای پژوهشی، توسعه زیرساخت‌های فناوری و حمایت از پروژه‌های نوآورانه منجر شود.

وی با اشاره به اینکه گردش مالی ۲۷۰۰ میلیارد دلاری صنایع نرم و خلاق در جهان، لزوم توجه به این حوزه بیش از پیش احساس می‌شود، افزود: در این میان، صنایع دستی، به عنوان یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان، همچنان در حوزه برندینگ و تجاری‌سازی دچار خلأهای اساسی است.

معاون علمی پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا گفت:  توسعه زیرساخت‌های فناورانه در این حوزه می‌تواند زمینه‌ساز افزایش بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده پایدار باشد و با ارتقای تعاملات میان هسته‌های فناور و نوآور، همکاری میان دانشگاه هنر اسلامی تبریز و معاونت علمی، پژوهشی و فناوری سپاه عاشورا و بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاهی، می‌توان مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی را با شتاب بیشتری طی کرد.


دكتر محمد تقی پيربابائی رئیس دانشگاه هنر اسلامي تبريز نیز با تاكيد بر نقش دانشگاه در پشتيباني علمي در حوزه  تمدن نوين ايراني - اسلامي بر هويت مند بودن صنايع خلاق و فرهنگي به جهت ارتباط با فرهنگ عامه و سبك زندگي  اشاره کرد.

وی اضافه کرد: دنیا جدید بدون شرکت‌های فناوری نمی‌تواند به حل مشکلات موجود بپردازد. برای ایجاد ثروت و رفاه در کشور، فعالیت‌های مرتبط با این صنایع از چندین سال پیش آغاز شده است و دانشگاه‌ها نیز به عنوان پیشگامان در این حوزه حضور دارند.

وی افزود: دانشگاه ما در زمینه صنایع خلاق و فرهنگی تخصص دارد و مأموریت اصلی‌اش کمک به تحقق تمدن نوین ایرانی اسلامی است. شرکت‌های فناوری در واقع تولیدکنندگان ارزش هستند و این ارزش باید در راستای فرهنگ ایرانی و اسلامی شکل بگیرد. این شرکت‌ها هویت‌آفرین بوده و نقش مهمی در تقویت فرهنگ ما ایفا می‌کنند.