کانون غزلآرا؛گامی نو در فعالیتهای فرهنگی دانشجویی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ خسروکنعانی، معاون فرهنگی سازمان دانشجویان آذربایجان شرقی در آیین آغاز به کار کانون غزل آراء با بیان اینکه مهمترین رویکرد حوزه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان دانشجو محور بودن تمامی برنامههای فرهنگی بوده و مراسم امروز هم متعلق به یکی از کانونهای سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان وابسته به معاونت فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه کانون غزلآرا، ششمین کانونی است که زیر نظر سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فعالیت میکند، گفت: از کانونهای دیگر زیر نظر این سازمان میتوان به کانون محیط زیست، کانون فیلم و سینما، کانون تئاتر، کانون فلسفه و هنر و کانون علوم اجتماعی، اشاره کرد که دانشجویان علاقهمند میتوانند با عضویت در هر یک از این کانونها به فعالیتهای خود سمت و سو بدهند.
وی با اشاره به اینکه یکی از ظرفیتها و مزیتهای عضویت در این کانون ها این است که دانشجویان در طول تحصیل خود میتوانند یک رزومه دانشجویی قوی برای خود فراهم کنند تا در آینده شغلی و در جهت فعالیتهای علمی پیشرفت چشمگیری داشته باشند، افزود: امیدوارم با معرفی این کانونها، دانشجویان با عضویت و حضور فعال خود، موجب رونق این کانونها و تشکیلات دانشجویی باشند و برگزاری این برنامهها و چنین مراسماتی بتواند زمینههای کاری و بخشهای مختلف حوزههای فرهنگی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی را توسعه دهد.
افتتاح کانون غزلآرا در دانشگاه هنر اسلامی تبریز؛ پیوندی نوآورانه میان ادبیات کلاسیک و رویکردهای چندرسانهای
محمدرضا حیدری، موسس کانون غزل آرا، در آیین آغاز بکار این کانون در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان اینکه، رویکرد کانون شعر و ادب غزل آرا، این است که قدم مهمی را برای ادبیات و شعر ایران بردارد، گفت: فرهنگ کلاسیک ادبیات ایران را با ارائههای نوآورانه و راهکارهای نوجویانه و نوین پیوند دهد.
وی با اشاره به اینکه مهمترین عاملی که باعث این گردهمایی شده، تفاوت نسلی است تا افراد با تفکر امروزی و کسانی که نماینده تفکر کلاسیک ادبیات ایران هستند را گرد هم بیاوریم، ادامه داد: متاسفانه این روزها شکاف بزرگی بین تفکر امروزی و تفکر کلاسیک به وجود آمده و ما امروز از نسل دانشجو تا پیشکسوت جمع شدهایم تا نشان دهیم نسل جوان از فرهنگ و ادبیات فاصله نگرفته است.
وی اضافه کرد: نسل امروز به محتوای غنی و فرهنگ تاریخی پایبند و احترام قائل بوده اما نکته متفاوت در ارائه محتوا است، نسل امروز ارائه یکسان و همیشگی را برنمیتابد و به دنبال متولد کردن یک رویکرد جدید برای آن است.
موسس کانون غزل آرا به رویکردهای کانون غزل آرا که پایه، اساس و بنیان آن هستند اشاره کرد و گفت: اولین رویکرد کانون غزلآرا، فرا دانشگاهی بودن آن است، یعنی ما در سازمان دانشجویان توانستیم، فضایی را ایجاد کنیم که از چندین دانشگاه استان نمایندگی داشته باشیم و به قولی رویکرد فراگیر را آغازکنیم.
وی اضافه کرد: کانون غزل آرا در چالش است تا محتوایی یکسان در چند مکان و زمان که قابل قبول تاریخ و فرهنگ چند صد ساله ایران است را با یک رویکرد جدید، دانشجویی و امروزی ارائه کند.فرا دانشگاهی بودن به این معناست که به این باور برسیم فارغ از رشته، تخصص و مهارتی که داریم، میتوانیم بُعد روحی و هنری خود را رشد دهیم.
حیدری اذعان کرد: رویکرد دوم یعنی چندرسانهای بودن است، رویکردی که شاید بتواند قدم مهمی را برای ادبیات و شعر ایران بردارد همچنین رویکردی است که فرهنگ کلاسیک ادبیات ایران را با ارائههای نوآورانه و با راهکارهای نوجویانه و نوین پیوند دهد.
وی مطرح کرد: با همکاری شورای دبیران و شورای مدیریت بستری را ایجاد کردیم تا شورای نظارتی با حضور اساتید، شاعران، فعالان فرهنگی و ادیبان به سطح کیفی محتوایی که میخواهیم ارائه دهیم، نظارت کنند و اصطلاحا این محتواها از یک فیلتری رد شده و در فضای چند رسانهای ارائه شود. اولین قدمهای کانون غزل آرا، تولید پادکست است که با کمک مسئولان دانشکده چند رسانهای این فضا را تشکیل میدهیم.
موسس کانون غزل آرا اظهار کرد: کتاب، مبدا همه محتواها است اما امروزه محتواها در بسترهای مختلف ارائه میشوند که میتوان با یک استاندارد درست ،محتوا را با یک نظارت کیفی در فضای چندرسانهای انتشار دهیم. رویکرد سوم رویکردی است که در هر تاریخی ثابت بوده و کانون غزل آرا هم این رویکرد را حفظ میکند.
محمدمهدی قنبرزاده، دبیر کانون شعر و ادب غزلآرا نیز در این مراسم گفت: کانون شعر و ادب غزل آرا، کانونی برای تبادل اندیشهها، ارتباط با اساتید و افراد صاحب نظر است که فرصت خوبی برای افراد علاقمند در این حوزه به شمار میرود.
گفت: شعر و ادب، دو گنجینه گرانبها است که از دیرباز در فرهنگ کهن و غنی ما مورد توجه بوده که با افتتاح این کانون در تلاش هستیم تا به حفظ، گسترش و برپایی هرچه بیشتر آن در حد توان با پشتوانه اساتید و عوامل یاری برسانیم.
وی افزود: امروز با افتتاح کانون غزل آرا، گویی نهالی را میکاریم که امیدواریم با همکاری و همیاری همه دانشجویان در آینده به درختی پربار، تنومند، استوار و البته پرثمر تبدیل شود.
وی مطرح کرد: شعر، زبانی برای بیان هرچه بیشتر و بهتر احساسات و عواطف انسانی است که آن را به زیباترین شکل ممکن بیان میکند و همانند آینهای است که تمام واقعیتهای زندگی را در بر میگیرد و از همه مهمتر توانایی دارد تا زخمها و آلایشهای روح و عنصر معنوی انسانها را التیام ببخشد.
دبیر کانون شعر و ادب غزلآرا از تمامی دانشجویان دعوت کرد تا در کانون غزل آرا در سایت و به صورت حضوری عضو شوند تا با همیاری و همکاری دانشجویان برنامههای مفیدی تولید کنند که در شان دانشجویان و اساتید محترم باشد.