تاریخ : چهارشنبه 8 بهمن 1404
کد 2791

همایش اساتید درس «علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد

تأکید بر نقش هنر، دانشگاه و جهاد تبیین در انتقال مفاهیم دفاع مقدس

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه هنر اسلامی تبریز، همایش اساتید درس «آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت»، روز چهارشنبه هشتم بهمن‌ماه ۱۴۰۴، به همت اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت آذربایجان‌شرقی و با مشارکت دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در سالن الغدیر این دانشگاه برگزار شد.

در این همایش تخصصی که با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و مسئولان استانی برگزار گردید، دکتر محمدتقی پیربابائی رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز، سردار سرتیپ دوم پاسدار مسعود باقری‌نژاد مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان و حاج مهدی سیوندیان به عنوان سخنران ویژه، به تبیین ابعاد مختلف دفاع مقدس، مقاومت و نقش دانشگاه‌ها در جنگ‌های نوین پرداختند.
 

روش‌های نوین آموزشی و هنری، کلید جذاب‌سازی درس دفاع مقدس

دکتر پیربابایی با درود به روح امام شهدا و تبریک اعیاد مبارک شعبانیه، بر نقش بی‌بدیل دانشگاه‌ها در ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت تأکید کرد و گفت: دانشگاه هنر اسلامی تبریز به عنوان نهادی پیشرو، از ظرفیت بالایی در تولید آثار هنری فاخر با موضوع دفاع مقدس و مقاومت برخوردار است.

وی هنر را زبانی جهانی و اثرگذار در انتقال مفاهیم عمیق انسانی دانست و افزود: هنرمند متعهد دانشگاهی، روایت‌گری است که می‌تواند حقایق دفاع مقدس و مقاومت را به زیباترین و ماندگارترین شکل به نسل جوان و حتی جامعه جهانی منتقل کند.

رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به نقش اساتید درس علوم و معارف دفاع مقدس تصریح کرد: اساتید این حوزه با بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی و هنری می‌توانند درس آشنایی با دفاع مقدس را از یک واحد درسی صرف، به تجربه‌ای جذاب، اثرگذار و الهام‌بخش برای دانشجویان تبدیل کنند.
 

اساتید دفاع مقدس، پیشقراولان «جهاد تبیین»

در ادامه، سردار باقری‌نژاد با تجلیل از جایگاه علمی و تربیتی اساتید دانشگاه، آنان را پیشقراولان جهاد تبیین و مبلغان فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل جوان دانست و اظهار کرد: امروز میدان اصلی مقابله با دشمن، عرصه روایت و تبیین است و اساتید درس دفاع مقدس نقش محوری در روشنگری نسل سوم و چهارم انقلاب دارند.

وی با اشاره به هجمه‌های رسانه‌ای و تحریف روایت‌ها افزود: درس آشنایی با دفاع مقدس تنها یک واحد درسی نیست، بلکه درس عزت، هویت ملی و استقلال است و انتقال صحیح این مفاهیم، تضمین‌کننده استمرار راه شهدا خواهد بود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌شرقی همچنین به پیشرفت‌های کشور در حوزه‌های دفاعی اشاره کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس حتی در تأمین ابتدایی‌ترین تجهیزات با مشکل مواجه بودیم، اما امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که توان موشکی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران به عاملی بازدارنده و مایه نگرانی دشمنان تبدیل شده است.
 

تشریح مسیر اقتدار موشکی ایران از دفاع مقدس تا امروز

در بخش پایانی همایش، حاج مهدی سیوندیان به عنوان سخنران ویژه، به تشریح روند تاریخی دستیابی ایران به فناوری موشکی پرداخت و گفت: مسیر خودکفایی دفاعی کشور از روزهای سخت جنگ تحمیلی و محاصره تسلیحاتی آغاز شد و با تکیه بر توان داخلی و مجاهدت جوانان انقلابی، به اقتدار امروز رسید.

وی با اشاره به ناتوانی قدرت‌های جهانی در مهار موشک‌های هایپرسونیک، افزود: امروز ثمره خون شهدا و جهاد علمی ملت ایران، دستیابی به قدرت بازدارنده‌ای است که در رویدادهایی همچون «جشن ۱۲ روزه» و مقابله با تجاوز رژیم صهیونیستی، به‌روشنی نمایان شد.

سیوندیان با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها و اساتید در انتقال صحیح این دستاوردها خاطرنشان کرد: تبیین علمی و دقیق این مسیر پرافتخار، نه‌تنها بازخوانی تاریخ دفاع مقدس، بلکه کلیدی برای فهم اقتدار امروز جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌المللی است.

در پایان این همایش، اساتید حاضر به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و محتوایی درس «آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس و مقاومت» پرداختند.

روابط عمومی و امور بین الملل

دانشگاه هنر اسلامی تبریز