تاریخ : يکشنبه 17 آبان 1405
کد 2980

جست‌وجوی حلقه گمشده معنا در تقاطع موسیقی و تصویر؛ نشست «موسیقی، تصویر و شناخت بدن‌مند» برگزار شد

نشست تخصصی «موسیقی، تصویر و شناخت بدن‌مند» با هدف بررسی پیوندهای میان‌رشته‌ای هنر و علوم اعصاب، روز شنبه ۱۶ آبان‌ماه ۱۴۰۵، با حضور دانشجویان، اعضای هیئت علمی و فعالان حوزه رسانه، در سالن همایش الغدیر دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در این نشست، علی رحم‌جو، پژوهشگر موسیقی، علوم شناختی و عصب‌پژوهی و رهبر ارکستر، با طرح دیدگاه‌ها و نظریه‌های علمی، به تبیین چگونگی شکل‌گیری و تکمیل معنا در تعامل میان رسانه‌های مختلف پرداخت و جایگاه تخصصی موسیقی را در تولید و تحلیل آثار چندرسانه‌ای بررسی کرد.

نازنین فرشباف، دبیر علمی نشست و عضو هیئت علمی دانشکده چندرسانه‌ای، با اشاره به اهمیت موضوع این رویداد اظهار کرد: موسیقی با تصویر و فرآیندهای شناختی بدن انسان ارتباطی مؤثر دارد و بر تصمیم‌گیری‌های شناختی مخاطب هنگام درک محتوای چندرسانه‌ای تأثیر می‌گذارد. ازاین‌رو، بررسی جایگاه موسیقی، هم از منظر هنری و هم از دریچه علوم اعصاب، موضوعی ضروری برای فعالان حوزه تولید محتوا به شمار می‌رود.

وی هدف اصلی این نشست را ایجاد هم‌افزایی علمی دانست و افزود: اشراف علمی و تخصص علی رحم‌جو در این مباحث، افق روشن‌تری پیش روی مخاطبان، به‌ویژه دانشجویان رشته چندرسانه‌ای، قرار داد تا بتوانند در تولید و تحلیل آثار خود، بهره‌گیری مؤثرتری از ظرفیت‌های موسیقی داشته باشند.

دبیر علمی نشست در ادامه، با اشاره به ساختار آموزشی رشته چندرسانه‌ای تصریح کرد: در سرفصل‌های این رشته تلاش شده است دانشجویان طی هشت ترم با ابزارها و رسانه‌های گوناگون آشنا شوند؛ بااین‌حال، یکی از حلقه‌های گمشده، برقراری ارتباط میان این رسانه‌ها برای بیان مفاهیم مشترک است. برگزاری نشست‌های تخصصی از این دست و ایجاد پیوند میان رسانه‌هایی که در انتقال معنا مکمل یکدیگرند، می‌تواند در پر کردن این خلأ آموزشی نقش مؤثری داشته باشد.

خبرنگار: محمدرضا حیدری